вівторок, 20 грудня 2022 р.

ОНЛАЙН-КВЕСТ З ІНФОРМАТИКИ «ПРОГРАМУВАННЯ - ДОСТУПНЕ ВСІМ»


Що таке Година коду?

 Hour of Code (Година коду) – це безкоштовна міжнародна освітня ініціатива американської неприбуткової організації Code.org. Година коду спрямована на популяризацію програмування за допомогою проведення одного спеціально розробленого інтерактивного заняття в рамках тижня комп’ютерних наук. Щороку цю ініціативу підтримують сотні тисяч бажаючих по всьому світу: освітяни, ІТ-фахівці, громадські діячі та публічні особи.

Година коду – це глобальна ініціатива щодо популяризації програмування серед школярів усього світу, метою якої є показати учням, що інформатика може бути веселою та цікавою. 460 мільйонів учнів з 180 країн світу уже встигли взяти участь у цьому заході, який відбувається щороку впродовж тижня, у 2022 р. це випадає на 19-23грудня.


Декілька слів про квест...

Квест відбувається в онлайн форматі, учасники мають змогу розгадати цікаві завдання, ребуси, задачі, загадки, дізнатись цікаву інформацію з інформатики.

Проявляйте свою кмітливість, уважність та креативність у виконанні поставлених завдань.

Учасники: учні 5-11 класів + батьки)).

Різний вік і підготовка не грають вирішальну роль у перемозі, тому що більше перевіряються практичні, життєві навички учнів, логічне мислення в нестандартній ситуації, вміння знаходити потрібну інформацію.

Мета: нагадати, систематизувати та узагальнити знання, отримані учнями під час вивчення інформатики; підвищити інтерес до вивчення предмета; розвивати критичне мислення, комунікабельність, уважність.

Тип заходу: активна онлайн-гра по різних етапах, на яких необхідно виконати певне завдання та отримати підказку до наступного етапу.

Кількість завдань 11.

Час і місце проведення:

Завдання виконуються з 19.12 - 23.12 і ключове слово приймається  online за вказаною формою в кінці сторінки. Кінець прийому останніх результатів 23.12.2022р.

Хід заходу:

Всі учасники, які виявили бажання приймати участь, отримають оцінки.

Обов’язково записуй слова бо потім їх треба написати в бланк і отримати ключове слово, яке потрібно заповнити у формі.


ЗАВДАННЯ ПО ЕТАПАМ

1. Одна з мов програмування. Інтерпретована об'єктно-орієнтована мова програмування високого рівня зі строгою динамічною типізацією. 


2. Американський програміст і підприємець? (Прізвище)


3. Один з операторів розгалуження з умовою (українською)


4. Набір інструкцій у вигляді слів, цифр, кодів, схем, символів чи у будь-якому іншому вигляді, виражених у формі, придатній для зчитування (комп'ютером), які приводять його у дію для досягнення певної мети або результату?
5. Програма, що грає роль перекладача між програмою користувача і комп'ютером. Такі програми називають...


6. Засновник мови JavaScript? 

7. Розгадай ребус

8. Який тип данних використано в задачі? Які числа? (записати українською)

 Задача. Дано довільні числа a, b і с. Визначить, чи існує трикутник з такими довжинами сторін.

 a = float(input('a = ? ')

b = float(input('b = ? ')

c = float(input('c = ? ')
if a+b>c and a+c>b and b+c>a :
         print('Це трикутник')
else:

         print('Це не трикутник')


9. За сприяння якої компанїї в Україні відбувається "Година коду" ?


10. Програмне забезпечення, яке перетворює вихідний код високого рівня, який записується розробником мовою програмування високого рівня, в об'єктний код низького рівня (двійковий код) в машинну мову, який може бути зрозумілий процесором. Називається? 

11. Перекласти з азбуки Морзе



КОЛИ Є ВСІ ВІДПОВІДІ - ЗАПОВНІТЬ КРОСВОРД І ОТРИМАЙТЕ КЛЮЧОВЕ СЛОВО.

клікніть на зображення та заповніть форму

Нумо програмувати! https://hourofcode.com/id/uk