понеділок, 6 лютого 2023 р.

07 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету(Safer Internet Day) під гаслом

 “Разом для найкращого Інтернету”.

День безпечного Інтернету в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. Важливість питання безпечного Інтернету зумовлена тим, що сучасна людина не уявляє свого життя без глобальної мережі, оскільки вона дає багато інформації й можливостей. Молоде покоління не завжди усвідомлює, що може чекати на них у віртуальному просторі. Значимість проблеми безпечного Інтернету потребує постійної уваги з боку закладу освіти та батьків.

Online квест до Всесвітнього дня безпечного Інтернету


Мета квесту знайти ключове слово даючи відповідь на запитання.

Коли є всі відповіді - заповніть таблицю і отримайте ключове слово.

Ключове слово відправите через google form.  Бажаю успіху !

1.Фальшива, часто сенсаційна інформація, розповсюджена під виглядом новин.

2.Один зайвий символ або ж його відсутність в електронній адресі можуть привести до встановлення шкідливого програмного забезпечення, викрадення логіну та паролю, компрометації ділової переписки, репутаційних і фінансових втрат. Як називається спроба шляхом обману отримати персональну інформацію в Інтернеті?

3.Один із різновидів булінгу (цькування), що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням сучасних електронних технологій: Інтернету (електронної пошти, форумів, чатів, ICQ) та інших засобів електронної техніки – мобільних телефонів чи інших ґаджетів.

4. Програма безпеки, яка контролює всі з'єднання комп'ютера з Інтернетом. Вона може бути частиною комплексного рішення з інтернет безпеки, або окремою програмою.

5.Особа, що намагається отримати несанкціонований доступ до комп'ютерних систем, як правило з метою отримання секретної інформації. Також на слензі вживається у значенні — досвідчений комп'ютерний програміст або користувач.

6. Небажані повідомлення у будь-якій формі, які надсилаються у великій кількості.


7.Секретне слово або певна послідовність символів, призначена для підтвердження особи або її прав.

8. Форма соціальної провокації чи знущання в мережевому спілкуванні, що використовується як публічно, так і анонімно.

9. Пересилання особистих фотографій, повідомлень інтимного змісту за допомогою сучасних засобів зв'язку.

10. Комп’ютерна програма, яка виконує автоматичні та повторювані завдання в Інтернеті. Він широко використовується, і керуючи цими діями, він також прагне імітувати поведінку, яку здійснювалась людина.

11. Комп'ютерна програма, яка має здатність до прихованого самопоширення. Одночасно зі створенням власних копій можуть завдавати шкоди: знищувати, пошкоджувати, викрадати дані, знижувати або й зовсім унеможливлювати подальшу працездатність операційної системи комп'ютера. Розрізняють файлові, завантажувальні та макровіруси. Можливі також комбінації цих типів. Нині відомі десятки тисяч комп'ютерних програм, які поширюються через мережу Інтернет по всьому світу.

12. Різновид шахрайства в Інтернеті, коли оманливим шяхом користувач потрапляє на ідентичну копію відомих сайтів, після чого відбувається зараження комп'ютера вірусами та шпигунським програмним забезпеченням.

Коли є всі відповіді - заповніть таблицю і отримайте ключове слово.

Клікніть на зображення та заповніть форму.